Vinyl stickers

Vinyl stickers zijn de meest gebruikte stickers die je om je heen ziet wanneer je buiten bent. Op lantaarnpalen met reclame stickers, achterop auto's denk aan stickers van de garage of I love stickers. Ook de sticker achterop het nummerbord is op vinyl gedrukt. Wanneer een sticker lang mee moet gaan wordt er gekozen voor een vinylsticker en dan meestal gedrukt in zeefdruk. Ook allerlei pictogrammen en stickers die een bewegwijzering aangeven worden zijn vinyl stickers. Vinyl stickers zijn krasbestendig en weersbestendig.

Toepassing vinylstickers

Vinyl stickers zijn bij uitstek geschikt voor gebruik buiten. Het materiaal is soepel en door een bedrukking met duurzame inkten zijn de stickers minimaal 2 jaar kleurechts, krasvast en watervast. Wanneer stickers.nl de vinylstickers in zeefdruk drukt  is de levensduur zelfs 2 tot 5 jaar zijn ze ook nog benzinebestendig. In zeefdruk wordt er gedrukt met PMS kleuren waardoor mooie heldere kleuren of bijzondere kleuren mogelijk zijn.

In solvent print kunnen wij deze stickers ook drukken. Deze stickers zijn ook minimaal 2 jaar kleurecht, maar een stuk minder slijtvast. Voor extra bescherming buiten raden wij derhalve een beschermend laminaat aan zodat de stickers lang mee gaan en ook nog beschermd zijn tegen schurende invloeden van wind en zand, of tegen een gang door de wasstraat kunnen.

In UV inkjet kunnen we snel grote aantallen vinylstickers leveren zowel op rol als los. Deze techniek is 1 a 2 jaar kleurecht, benzinevast en slijtvast. Deze techniek is erg goed geschikt voor kleine en middelgrote oplagen en genummerde stickers.

Mogelijkheden vinyl

Kleuren vinyl

Vinyl is in diverse kleuren verkrijgbaar. Het meest gebruikt worden wit en transparant vinyl. Als kleuren zijn verder nog mogelijk geel, rood, oranje, glans zwart, mat zwart, fluorkleuren en metallic kleuren.

Lijmlaag Er zijn verschillende lijmlagen mogelijk bij vinylstickers, oa:

  • Permanent vinyl
  • Extra permanent vinyl
  • High Tack vinyl
  • Afneembaar vinyl
  • Statisch hechtend vinyl: zonder lijmlaag

U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten stickers. stickers met een permanente lijmlaag voor langer gebruik, een afneembare lijmlaag voor korter gebruik of stickers zonder lijmlaag die door statische electiciteit kleven.

Soorten vinyl stickers

Er zijn ook verschillende kwaliteiten vinyl verkrijgbaar:

  • monomeer gewalst vinyl: dit is het goedkoopste vinyl. Dit vinyl krimpt en wordt door stickers.nl 2 jaar gegarandeerd voor buiten gebruik.
  • polymeer gewalst vinyl: dit materiaal krimpt minder dan monomeer vinyl en is geschikt voor gebogen ondergronden. Dit materiaal gaat 3-5 jaar mee
  • polymeer gegoten vinyl: Dit is het duurste materiaal en gaat 7 tot 10 jaar mee. Wordt gelamineerd om ervoor te zorgen dat de bedrukking ook langer meegaat

Levensduur vinyl stickers

Vinyl stickers gedrukt in zeefdruk gaan 2-5 jaar mee. In solvent print bedrukte vinylstickers gaan ongeveer 1-2 jaar mee en wanneer ze gelamineerd worden verlengd dat de levensduur tot 2-4 jaar. Vinylstickers  gedrukt in offset gaan circa 6 tot 9 maanden mee ookal zijn ze voorzien van een UV-lak.

Hoe lang de stickers uiteindelijk meegaan is dus afhankelijk van het gekozen materiaal, de druk techniek, wel of geen laminaat en de (weers)invloeden waaraan de stickers bloot staan.

Offerte-aanvraag vinylstickers

Offerte aanvragen voor vinylstickers? Wij hebben alle soorten vinyl in huis, waardoor wij u de beste oplossing voor u kunnen voorstellen. Wilt u meer weten over vinylstickers of wilt u al een bestelling plaatsen? Kies dan voor een offerteaanvraag. Velden met een * zijn verplicht.

Uw gegevens

Huisnummer Plaats

Aantal

stuks

Formaat

mm mm

Materiaal

Opdruk

Afwerking

Leverwijze

Bestand

Bestandstypen:
PDF, EPS
Max. 20MB
Meer aanleverspecificaties

Opmerkingen of vragen{/tabs}